Ieder mens heeft een verhaal, ook jij. Wij mensen zijn verhalenvertellers. Al eeuwen geven wij onze verhalen door in woord en beeld. We vertellen elkaar verhalen over het leven, over hoe het leven in elkaar steekt, welke lessen we leren en over de tegenslagen en prachtige momenten die ons ten deel vallen. Hoe gaaf is het om jouw verhaal op papier te zetten? Eerlijk, rauw en puur? Ik ga met jou aan de slag.

 “Verhalen zijn er om te bewaren, voor jezelf of voor een ander. Maar hoe verwoord je jouw verhaal?”

Herken je dit?

 • Er is zoveel gebeurd in je leven. De verhalen dwarrelen als losse stukjes door je hoofd en creëren onrust. Je bent het overzicht kwijt. Al die losse eindjes, de chaos in je hoofd, je baalt ervan. Je bent toe aan overzicht en rust.
 • ‘Mijn leven? Ik kan er wel een boek over schrijven’, verzucht je regelmatig. Die rugzak vol ervaringen, daar zou je wat mee moeten, weet je diep van binnen. Maar hoe dan?
 • Je leest zoveel mooie artikelen en blogs vol herkenbare verhalen. Bij het zoveelste artikel voel je de teleurstelling, jij zou ook wel zo’n mooi artikel willen met jouw verhaal. Maar ja, die publiciteit, daar zit je niet op te wachten. Kon je maar zo’n artikel krijgen zonder publiciteit…
 • Je hebt de nodige coaching, begeleiding of therapie achter de rug of zit daar middenin. Maar je mist een plek waar je alle tijd hebt om je hele verhaal te vertellen, met al die details. Een plek waar ruimte is voor al die stukjes. Fijn dat je elke keer een stukje aan kunt pakken, maar wanneer luistert iemand eens naar jouw hele verhaal?
 • Je wilt een stap verder zetten, de toekomst weer in. Je hebt een verhaal, maar ook een toekomst. Je wilt door. Je voelt dat jouw verhaal daarvoor een letterlijke plaats nodig heeft. Om het af te sluiten, om terug te kijken naar wat je geleerd hebt en om dan een stap vooruit te zetten. Hoe kun je die periode nu mooi afsluiten?

Geef woorden aan jouw verhaal
Omdat jouw verhaal een plaats verdient

Hoe heerlijk is het om....

 • …weer rust in je hoofd te krijgen? Met jouw verhaal op papier heb jij niet langer last van ronddwarrelende gedachten en losse eindjes, maar krijg je overzicht en rust in je hoofd.
 • …een keer jouw hele verhaal te vertellen? Zonder onderbrekingen, met een luisterend oor zonder oordeel. Aan iemand die doorvraagt en je helpt om jouw verhaal tot een logisch geheel te reconstrueren? Hoeveel ruimte levert dat je op?
 • …jouw verhaal te zien met nieuwe ogen? Je opnieuw laten raken door de juiste woorden die jouw gevoel weergeven? Zien hoe kwetsbaar en tegelijk krachtig jij bent als mens?
 • …er niet langer zelf tegenaan te hikken dat je ooit wat moet met je verhaal? Je lekker die hele zooi uit handen kunt geven? Je alleen maar hoeft te vertellen en het verhaal dan ‘vanzelf’ op papier verschijnt?
 • … een periode af te sluiten? Om terug te kunnen kijken op wat geweest is, nieuwe stappen de toekomst in te kunnen zetten? Hoe heerlijk is dat gevoel?

Dat is mogelijk als jij nu jouw verhaal laat schrijven

Als jij ja zegt op jouw verhaal, dan:

 • kun je stoppen met fantaseren, en beginnen met jouw grote wens: jouw verhaal op papier.
 • mag jij achterover leunen. Je hoeft alleen nog jouw verhaal te vertellen, ik doe het werk.
 • Ik zorg niet alleen dat het op papier komt, ik zorg ook nog eens voor de juiste vragen om jouw échte verhaal naar boven te halen.
 • heb jij straks jouw verhaal in handen. Helemaal kloppend. Precies zoals jij het beleefd hebt. Met de juiste gevoelens en emoties.

Kortom: het is tijd voor een nieuw verhaal. Het is tijd voor jouw verhaal. En daar ga ik je bij helpen.

Je investering

Betalen in termijnen is mogelijk.

Basis

297,-

Specifieke gebeurtenis

Tot 2 uur interview

10-20 pagina’s

Afgeleverd als pdf

VIP

597

Jouw levensverhaal

Tot 4 uur interview

20-40 pagina’s

pdf én softcover A4

Ster

1197,-

Volledig verhaal

Tot 8 uur interview

50+ pagina’s

pdf én softcover A4

Op alle pakketten zijn de algemene voorwaarden van toepassing

Hoe gaaf is het als jij het verhaal van jouw leven een keer volledig mag vertellen? Het verhaal dat je heeft gevormd, impact op jou heeft gehad, op papier staat? Om te bewaren voor later, om door te geven, te inspireren of gewoon om helemaal van jezelf te houden.
Jij hebt een verhaal en jij verdient een verhaal! Geef jezelf een verhaal kado.

Wat anderen zeggen...

Van tientallen zinnen krijg ik kippenvel

“Het verhaal heeft mij diep geraakt. Wat heb jij een talent, ik vind het prachtig hoe je mijn verhaal hebt opgetekend. Van tientallen zinnen krijg ik kippenvel. Nu iemand anders het op papier heeft gezet, zie ik pas echt in wat voor nare dingen ik eigenlijk heb meegemaakt en hoe blij en trots ik ben dat het nu beter gaat! Dat gevoel heb ik nog niet eerder zo duidelijk gehad. Dank je wel daarvoor.”
Anna

Ik kan het niet zonder tranen in mijn ogen lezen

“Ik ben er stil van… wat een heftig en toch ook mooi verhaal! Heel bijzonder om het door een ander verwoord te lezen. Er zit een hele diepe emotie in verwerkt. Ik kan het niet zonder tranen in mijn ogen lezen.”
Jannie

Zo heb ik het letterlijk gevoeld en beleefd

“Bij het vertellen van mijn verhaal ervaarde ik echt belangstelling. Het lezen van mijn verhaal zorgde voor enorm veel tranen en emoties. Zo heb ik het inderdaad letterlijk gevoeld en beleefd. Ons fertiliteitstraject heb ik op deze manier kunnen verwerken.”
Emily
VEELGESTELDE VRAGEN

Er is zoveel gebeurd, dat ik zelf het overzicht amper heb. Kun je wel wat met mijn verhaal?

In een kennismaking nemen we jouw verhaal door en stemmen we af welk deel van jouw verhaal op papier mag komen. Ik interview je uitgebreid en bied je alle ruimte voor je verhaal. Waar dingen onduidelijk zijn, vraag ik door. Met mijn nieuwsgierigheid komt dat helemaal goed. Bij het uitwerken van jouw verhaal breng ik orde en structuur aan in jouw verhaal en smeden we het tot één geheel. Soms laat ik stukken weg, soms vraag ik jou naar aanvullende informatie. Dat overzicht komt dus vanzelf!

Je verhaal op papier, is dat niet iets voor oude mensen?

Nee! Als ik vertel dat ik levensverhalen schrijf, denken mensen vaak dat ik 70-plussers interview. Niets is minder waar. Mijn jongste klant is begin twintig, de oudste nog geen vijftig. Ook jonge mensen hebben een verhaal. We maken allemaal de nodige life-events mee, de een pittiger dan de ander. Die gebeurtenissen vormen je en mogen daarom ook een plaats krijgen op papier.

Ik heb een heftig verhaal, zie je dat wel zitten?

In de loop der jaren heb ik veel verhalen gehoord. Ik schrik niet snel terug. Ik nodig je altijd uit om te vertellen wat je wilt vertellen, maar ook om juist zoveel mogelijk te delen. Soms zit er veel schaamte op verhalen, of vind je het spannend om hardop uit te spreken wat je ergens van vindt. We nemen daar tijd voor. Uiteraard neem ik in het kennismakingsgesprek altijd de ruimte om te voelen of ik met jouw verhaal aan de slag kan en wil. Als ik om welke reden dan ook geen ruimte voel om te schrijven zal ik dat aangeven. In de praktijk is dit echter nog niet gebeurd.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Na een kennismaking en een ja van beide kanten, plannen we een (eerste) interview. Daarin nodig ik je uit om jouw verhaal te vertellen. Ik wil weten hoe jij de gebeurtenissen in je leven beleefd hebt en probeer in jouw huid te kruipen. Als alles in de ruwe versie op papier staat, ga ik aan de slag om het om te vormen tot een verhaal. Jij ontvangt dit in delen en kunt daarop aanvullingen en feedback geven. Ik verwerk dit en stuur je nogmaals de tekst. Na de laatste toevoegingen ga ik de definitieve eindopmaak doen.

Kan ik dit verhaal ook uitbrengen als boek?

Ik schrijf jouw levensverhaal met het doel om je verhaal voor jezelf, je kinderen, familie of goede vrienden op papier te hebben. Hoewel je een boek in handen krijgt (VIP en Ster), is het niet een ‘gewoon’ boek. Het is geschreven om jou, over jou, om jouw verhaal mooi te bewaren. Breng je een boek uit, dan schrijf je dit voor de lezer. Dit levensverhaal is dus niet geschikt als uitgave. Wel kun je altijd meerdere exemplaren bestellen van de gedrukte versie, om uit te reiken aan andere dierbaren.

Hoe ziet het eindresultaat eruit?

Je ontvangt een mooi opgemaakt pdf-document. Ik werk daarin op A4-formaat. Dit document is helemaal af, met voor- en achterzijde, mooi opgemaakte pagina’s en indien gewenst voegen we hier en daar wat pagina’s met foto’s in. Jij krijgt dit bestand digitaal toegestuurd. Wanneer je wilt, kun je jouw verhaal natuurlijk ook laten afdrukken en bundelen. Ik vertel je er graag meer over in een gratis inspiratiesessie!

Hoe snel heb ik het eindresultaat in handen?

Dat is natuurlijk mede afhankelijk van het door jou gekozen pakket. Het basispakket neemt een stuk minder tijd in beslag dan het grote pakket. Het hele proces kan 3-6 maanden in beslag nemen, van eerste interview tot eindresultaat. Verhalen vragen tijd. Voor mij om te schrijven, voor jou om te verwerken en aan te vullen. Samen werken we naar het eindresultaat toe.

Hoe zit het met betalen in termijnen?

Alle pakketten kun je betalen in termijnen en dat doen we bij de grote pakketten standaard. Het basispakket betaal je in 2, VIP in 3 en Ster in 4 termijnen. 

De eerste factuur ontvangen je na het eerste interview. Als deze voldaan is, start ik met het uitwerken van het eerste interview.